Agricultura restringeix l'accés al Massís del Montgrí per l'elevat risc d'incendi

A més d'aquest espai protegit, es controlen 8 municipis on es valora com a molt alt el risc d'incendi forestal

05.08.2016 | 10:57

Davant l'augment de risc d'incendi el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), ha decidit reforçar els controls de l'accés a peu de persones i vehicles al massís del Montgrí, separació natural entre l'Alt i el Baix Empordà, a partir d'aquest divendres. Segons un comunicat del departament, a més d'aquest espai protegit, es controlen 8 municipis on es valora com a molt alt el risc d'incendi forestal. En aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d'incendi. Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat fins dissabte a la nit. El nivell 3 del Pla Alfa suposa que Agents Rurals conjuntament amb Mossos i ADF fan vigilància específica en als espais assenyalats. Els municipis afectats són l'Escala (Alt Empordà) i Torroella de Montgrí, Palau-sator, Gualta, Pals, Fontanilles, Ullà i Bellcaire (Baix Empordà).

La previsió, segons Agricultura, és que el perill d'incendi forestal augmenti al nord-est degut a l'entrada de tramuntana a l'Empordà i de mestral, en menor mesura, al terç sud del país. També implicarà humitats relatives baixes generalitzades. El perill es preveu molt alt a l'extrem nord i també, en menor mesura a l'extrem sud del país. Amb intermitències de l'episodi de vent, que es poden anar repetint al llarg de la setmana vinent.

El Pla Alfa i el nivell d'actuació corresponent es determina en funció del mapa diari del perill dincendis forestals i altres eines d'anàlisi de la situació meteorològica i de la disponibilitat dels combustibles forestals. L'activació del nivell 3 del Pla Alfa pot comportar la restricció d'accessos als massissos forestals afectats i zones predeterminades. A aquestes zones el cos d'Agents Rurals fa control de possibles columnes de fum a terrenys forestals i a terrenys no forestals situats a menys de 500 metres de zones de bosc. Els agents també controlen que no es facin activitats que suposin risc d'incendi i identifiquen les persones que en facin. Els 90% dels incendis forestals s'originen com a conseqüència de l'activitat humana, ja sigui de forma accidental o per imprudències.

Per tal de minimitzar el perill d'incendi des del Departament d'Agricultura aconsella evitar les zones forestals durant les hores de màxima insolació i no circular amb vehicles de motor ni utilitzar maquinària agrícola entre les 13 i les 18 hores en aquestes zones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´oposició de Figueres acusa el Govern de menystenir-los

ERC, la CUP, el PP i C's critiquen que s'anunciï que el Consell entrarà a Fisersa abans de...

Unió de Roses denuncia irregularitats al cas Royal Marine II

Unió de Roses denuncia irregularitats al cas Royal Marine II

La formació no descarta portar a Fiscalia el pagament de la indemnització

Condemnada una agent immobiliària de Roses per quedar-se 49.000 euros

Condemnada una agent immobiliària de Roses per quedar-se 49.000 euros

La processada ja està complint pena de presó per una altra apropiació indeguda de diners dels seus...

Detonen l´obús trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Detonen l´obús trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Tot apunta que és un artefacte que va ser llançat per l'aviació alemanya durant la Guerra Civil

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

L'artefacte, que fa 75 centímetres i li falta una part, estava amagat sota terra en uns terrenys...

Cues a Figueres en el primer dia d´obres de la rotonda a la plaça del Sol

Els treballs que duraran set mesos coïncideixen amb un segon giratori a l'N-260 a Vilafant

Enllaços recomanats: Premis cinema