Ha sigut canviar d'advocat i quedar en llibertat. El presumpte traficant a qui van trobar 41 quilos de marihuana en un pis de Figueres empaquetada en bosses dins un armari ha quedat en llibertat provisional. El seu advocat, Antoni Quera, va sol·licitar la possibilitat d'eludir la presó mitjançant el pagament d'una fiança que el Jutjat d'Instrucció número 8 de Figueres ha fixat en 6.000 euros més l'entrega del passaport i la comunicació d'un domicili on es pugui localitzar l'investigat.

El presumpte traficant va ser detingut el 27 de juliol juntament amb una altra persona en un pis del carrer Peralada, on la policia va localitzar 40,9 quilos de marihuana "en forma de cogolls, estava seca i disposada en bosses dins un armari".

Els indicis del tràfic d'estupefaents eren evidents a tenor de la substància trobada dins l'habitatge i d'altres elements que evidenciaven el negoci que s'hi duia a terme, com per exemple les balances de precisió que es van comissar. Més enllà d'això, els dos detinguts dins el pis van incórrer en nombroses declaracions, un deia que acabava d'arribar a Figueres i l'altre assegurava que feia dies que havia vingut. Per exemple, el llogater del pis va assegurar que una tercera persona "de la qual no ha proporcionat cap dada específica" s'havia quedat a dormir la nit anterior i es va quedar amb una clau, però ningú havia fet referència a això. Per tant, el jutge no es va creure cap de les declaracions i va enviar a presó l'inquilí principal del pis.

La defensa va qüestionar la mesura recordant que el seu client tenia arrelament al país i no existia risc de fugida, d'aquí que es pogués acordar la llibertat sota fiança amb l'entrega de passaport.