La vaga d'escombraries, jardins i enllumenat ha quedat desconvocada després que a última hora s'hagi arribat a un preacord entre l'Ajuntament i els sindicats. El personal demana mantenir el conveni encara que es traslladi el personal a altres empreses i l'Ajuntament creu que no és possible.

S'ha intentat durant aquesta setmana que una autoritat judicial evaluï la proposta dels sindicat però ha estat impossible per la inactivitat dels jutjats a l'agost. Segons CO.BAS, el sindicat majoritari, s'ha donat més temps per poder consultar-ho. «El que demanem és mantenirel conveni, i ells diuen que no és legal, però en altres llocs es fa», diu el president del comitè del sindicat CO.BAS, Ricardo López. «Ara ens donen més temps per consultar-ho», explica.

La vaga es va convocar per l'1 d'agost però es va ajornar fins avui a l'espera d'estudiar aquesta proposta dels sindicats. L'alcaldessa, Marta Felip, els dóna el compromís per escrit però no els sembla suficient. Divendres a la mesa de conciliació no hi va haver acord i, en principi, avui hi havia d'haver serveis mínims. Finalment s'ha desconvocat.

El problema es dóna perquè a l'empresa de capital mixt, Ecoserveis, se li acaba la concessió a l'octubre. Està previst traspassar el personal d'enllumenat i jardins a l'altra empresa, 100% municipal, Fisersa i les escombraries treure-les a concurs. El personal vol mantenir el conveni per garantir les condicions laborals.