Un incendi forestal ha calcinat 400 hectàrees a Montalbà del Castell, a la Catalunya Nord, i avança sense control empès pel fort vent, segons ha informat la Prefectura dels Pirineus Orientals. L´incendi es troba a uns 35 quilòmetres de la frontera amb Catalunya i és visible des de nombrosos punts de l´Alt Empordà, fet que ha motivat que la columna de fum sigui visible des de diversos punts de la comarca. El foc ha començat aquest matí i en les tasques d´extinció hi treballen 450 efectius dels bombers repartits en unes 100 dotacions terrestres i cinc avions. Com a conseqüència del foc, s´ha hagut de tallat quatre carreteres -RN 116, entre Prades i Bulaternera- i les RD 21, RD 17 i R35, a més de la circulació ferroviària entre Prades i Perpinyà.

D´altra banda, s´ha confinat el poble de Rodès i Vançà s´ha posat el pavelló polivalent a la disposició dels possibles afectats.

Pel que fa el telèfon d´emergències 112 català, ha rebut una cinquantena d´avisos relacionats amb aquest incendi després que el fum hagi traspassat la frontera.

Així mateix, els Bombers de la Generalitat han enviat nou dotacions per ajudar en les tasques d´extinció, concretament sis camions, dues unitats del GRAF i una de comandament.

Segons han indicat fonts de Renfe, l´incendi no afecta la circulació dels trens d´alta velocitat que uneixen diverses ciutats franceses amb Barcelona, i viceversa, a diferència d'aquest dimecres quan un incendi va obligar a tallar preventivament la circulació al túnel del Pertús i va causar retards superiors a les quatre hores en un tren procedent procedent de Paris, entre d'altres.