Figueres ha patit un esvoranc d'uns sis metres quadrats a la cruïlla entre els carrers Riumors i Sant Antoni. El mal estat de la part del subsòl que hi ha sota l'asfalt hauria estat el causant de l'incident. De moment, s'hi han posat unes planxes metàl·liques com a mesura provisional però la situació obligarà a fer-hi obres que duraran dues setmanes i que implicaran restriccions al trànsit rodat entre la darrera setmana d'agost i la primera de setembre.

L'incident es va detectar dimecres al vespre just a la cruïlla entre aquests dos cèntrics carrers. Des d'un primer moment la Guàrdia Urbana va procedir a tancar els vials i ahir s'hi va fer la primera intervenció d'urgència però a finals d'agost s'hi iniciaran les obres per reparar de forma definitiva el tram afectat. Segons ha explicat l'alcaldessa, Marta Felip, aleshores es faran treballs preliminars que obligaran a donar pas alternatiu i s'hi prohibirà l'accés als camions i busos. Entre el 5 i el 9 de setembre es farà la reparació pròpiament dita, que suposarà el tancament total de l'encreuament. Felip diu que s'han planificat aquestes dates per no entorpir la temporada turística i tampoc complicar la tornada a l'escola. L'alcaldessa creu que la base asfàltica va cedir perquè la part que hi ha a sota d'aquesta i que s'anomena subbase estava en mal estat. En total, l'incident va generar un forat de fins a sis metres quadrats.

La situació va recordar ahir, salvant les distàncies, el sonat esvoranc que es produir a la Rambla de la ciutat el novembre de 2014 després dels forts aiguats que es van registrar a la capital altempordanesa. Aleshores, els treballs van durar mesos per la gran complexitat que va suposar reconstruir part de les voltes esfondrades i també pel fet que la riera Galligants discorre just per sota d'aquest tram. L'accident es va atribuir a l'elevat cabal d'aigua registrat en poques hores que hauria provocat un remolí sota el monument a Monturiol que hauria acabat erosionant un lateral del subsòl.