L'Escala Cívica, un grup creat recentment per generar debat sobre temes de la població, ha iniciat una recollida de signatures perquè l'Ajuntament ajorni un any la segona fase de reforma del front marítim, desde la platja al port d'en Perris, per fer un debat en profunditat. El portaveu, Pau Albertí, explica que l'objectiu és que se'ls escolti, "un debat perquè es faci una obra amb més consens" que a la primera fase.

El grup va decidir crear-se justament amb motiu d'aquesta obra fa poques setmanes. Ja són una quarantena de membres i tenen una junta provisional. Estan treballant per constituir-se formalment. "El que busca l'Escala Cívica és ser un espai de debat i de participació ciutadana, obert a tothom", diu Albertí perquè la idea és que "la ciutadania, a banda d'exigir, també aporti i formi part del debat". I un dels temes que més polèmica ha generat a la població en els darrers dos anys ha estat la reforma de la platja. La primera fase s'ha executat amb un resultat que genera veus a favor i altres en contra. Des d'Escala Cívica, diu el portaveu, el que qüestionen són "les formes" perquè consideren que hagués estat més adequat plantejar més d'un projecte i que, a més, s'hagués pogut debatre. El govern sempre ha defensat que s'ha escoltat la ciutadania però sempre s'ha partit d'un únic projecte proposat per l'arquitecte Carles Ferraté. L'obra ha implicat canvis en la mobilitat perquè s'ha tancat al trànsit, cosa que tampoc s'ha debatut. El grup considera que s'hagués pogut fer d'una altra manera. També volen tenir veu en una altra obra, la unió de les places de l'Ajuntament i de l'església. S'unificarà l'espai, tot i que es mantindrà la circulació pel carrer que les creua, l'Enric Serra.

A mitjan setembre l'Ajuntament té previst posar en marxa la reforma des de la Punta fins al port d'en Perris i properament les places. Els membres del nou grup esperen poder aturar-ho. Amb la recollida de signatures iniciada sol·liciten "una moratòria d'un any en l'execució del projecte de la segona fase reforma del front marítim i de les places de l'església i de l'Ajuntament per tal d'obrir un debat sobre l'estètica i la mobilitat al nucli antic".