El sindicat dels Mossos d'Esquadra Uspac ha denunciat que han tornat a aparèixer rates durant el mes d'agost a la comissara de l'Escala. Es queixen que ja s'havia advertit Interior i exigeixen que es prenguin mesures perquè els animals suposen un risc per als agents perquè els animals propaguen malalties infeccioses.

La comissaria és compartida pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local. A més, se situa al costat del centre d'atenció primària (CAP).

Des del sindicat recorden que l'any passat es va produir una situació similar amb rates al magatzem que dóna accés al menjador, despatxos i els llocs d'atenció al ciutadà. Ho van denunciar i lamenten que no s'hagi pres cap solució.

Ara de nou han aparegut exemplars, de grans dimensions, als mateixos espais i amb accés a llocs on els policies guarden queviures.

Reclamen a Interior que "prengui mesures urgents i definitives per evitar que les rates accedeixin a l'interior de les dependències". Que es tapin amb material d'obra els forats per on entren i es faci una desratització a l'interior, dues accions que no s'han fet fins ara.

"Que s'informi la Uspac de les mesures preventives contra les rates que efectua la Direcció General de Policia, les comissaries que gestiona i que informi si s'estava complint el protocol a la comissaria de l'Escala".