La Jonquera ha iniciat els tràmits per disposar d'un terreny per a la construcció de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, a petició del Departament d'Interior. Es tracta d'un solar al costat dels Bombers i la brigada municipal, a l'entrada de la població. El mes vinent tenen una reunió amb la Generalitat per parlar del projecte que permetria disposar d'una comissaria de la policia autonòmica a la frontera. Actualment estan en uns mòduls prefabricats i els sindicats denunciaven aquesta setmana que quan patrullen han de tancar les oficines.

El terreny sol·licitat disposa d'uns mil cinc-cents metres quadrats a la Campa, uns terrenys que s'han d'urbanitzar però on ja hi ha el parc de Bombers i el magatzem de la brigada municipal. L'alcaldessa, Sònia Martínez, remarca que està situat en un punt estratègic complint el que demanava interior. Se situa just a l'entrada de la població venint des de Figueres, des de la rotonda de Creu Roja, un altre servei molt a prop. Per tant, té accés directe a la N-II i de l'accés a l'autopista. «L'hem ofert perquè considerem que s'adequa a les condicions que vam demanar, de fàcil accés, accés directe a la nacional i a dos carrers, realment és una situació molt bona», diu l'alcaldessa.

La petició d'Interior es va fer al maig i la setmana passada es va aprovar per Junta de Govern iniciar els tràmits per executar el pla de millora urbana que ha de permetre la instal·lació de la nova comissaria. Encara no hi ha una data per començar l'obra però l'alcadessa ha informat que «al setembre tenim reunió amb Interior, altra vegada en referència a la comissaria» perquè la intenció és executar aviat el projecte.

La Jonquera va reclamar durant anys una comissaria dels Mossos d'Esquadra per la situació fronterera. De fet, és la única policia que no tenia oficines. A l'espera d'un nou edifici es van fer unes instal.lacions provisionals. El Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) ha denunciat aquesta setmana que la reducció dels efectius a l'estiu fa que quan surten a patrullar han de tancar les oficines.