El parc aquàtic Aquabrava de Roses ha prohibit el burquini com a peça apta per al bany per la qual cosa no s'hi podrà fer ús d'aquesta roba de bany musulmana que cobreix des del turmells fins al cap. La directora comercial del parc, Maribel López, ha dit en declaracions a Europa Press, que tot plegat es deu motius «estrictament de seguretat» ja que les peces amples poden comportar accidents en diverses atraccions que té l'equipament. En aquest sentit, López es mostra sorpresa per la polèmica generada i assegura que el parc tampoc permet des de fa anys el bany amb peces com pareos, samarretes amples o banyadors integrals. La directora ha afegit que una vegada dins de les instal·lacions se'ls permet que «es remullin» amb aigua però que en cap cas se'ls autoritza a utilitzar les atraccions.

De fet, el parc compta amb un cartell de prohibició a les taquilles on apareix un dibuix d'aquesta peça de roba. López al·lega que es tracta d'una mesura de prevenció de l'empresa perquè aquelles que el portin sàpiguen que un cop dins se'ls negarà l'ús de les atraccions. El de Roses és el parc més contundent en aquest sentit mostrant una cartell amb un burquini.

Pel que fa als altres parcs aquàtics gironins -Water World de Lloret de Mar i Aquadiver de Platja d'Aro- , el seu portaveu diu que mai s'ha prohibit l'ús d'aquesta peça i que, de fet, les que la portin poden banyar-se a les piscines però que no poden llançar-se pels tobogans com «tampoc pot fer-ho ningú amb samarretes o qualsevol altra peça que no sigui un banyador». Al PortAventura Carib Aquatic Park, en canvi, se'n permet l'ús sempre que estigui fet amb materials que s'adhereixin al cos, com la licra o el neoprè. En d'altres punts d'Espanya, com al Siam Park de Tenerife, en canvi, sí que permeten utilitzar-lo en totes les seves instal·lacions mentre que a l'Aqualandia de Benidorm també ho condicionen al material amb el qual estigui fabricat.

Prohibició al sud de França

La polèmica s'ha encetat en els darrers quinze dies. Primer amb la cancel·lació d'una jornada exclusivament per a dones en un parc aquàtic proper a Marsella en què es recomanava que es portés i, posteriorment, es va estendre a dues ciutats del sud de França, Canes i Villeneuve-Loubet, que n'han prohibit l'ús a les seves platges. De fet, a Canes ja s'han multat quatre dones per utilitzar-lo. Una de les últimes poblacions a afegir-se a la mesura ha estat Sisco, a Còrsega, després que aquest cap de setmana es produís un violent ?enfrontament entre joves del país i famílies d'origen magrebí que va acabar amb cinc ferits. En les darrerres hores, Le Touquet ha pres la mateixa mesura. A Espanya no existeix una regulació específica sobre aquest tipus de banyador, que pot adquirir-se en conegudes firmes com la cadena britànica de grans magatzems Marc&Spencer, que n'ha llançat la primera línia.