L'obertura del futur conservatori de música de Figueres continua essent una incògnita. Tot i que no n'han concretat els motius, el Govern ha confirmat a Diari de Girona que no està previst que funcioni com a tal durant el proper curs 2016-2017. El projecte, que estava previst que es dugués a terme a les instal·lacions de l'Institut Narcís Monturiol, s'havia de posar en marxa inicialment l'any 2014, però aleshores es va ajornar i l'any passat la situació es va tornar a repetir. El passat mes de novembre, però, l'Ajuntament va adjudicar la gestió del servei a la Fundació Clerch i Nicolau i tot feia pensar que aquest curs sí que seria una realitat. però sembla que tampoc podrà ser.

El de Figueres havia de ser el segon conservatori de música de la demarcació de Girona. Es va anunciar fa dos anys amb l'objectiu, van dir aleshores, de donar sortida a tots aquells alumnes de la ciutat i de rodalies que s'han de desplaçar fins a Barcelona en moltes ocasions perquè el de Girona està ple. Així es donaria l'oportunitat a la capital altempordanesa de comptar per primera vegada amb estudis reglats. Poc després de fer-se pública la intenció van sorgir els primers problemes i l'aleshores regidor d'Educació, Josep M. Godoy, va explicar que els tràmits s'havien alentit perquè s'havia hagut de canviar la fórmula emprada per fer la gestió del servei i convocar un concurs negociat. Aquest, però, no ha estat l'únic entrebanc que hi ha hagut en tot el procés.

I és que la seva obertura es va tornar a ajornar el curs passat. En aquell cas, el Govern municipal va apuntar al fet que el permís del departament d'Ensenyament no va arribar fins a mitjans del mes de juny. També es va adjudicar el servei però el tràmit definitiu no va arribar fins uns mesos més tard perquè, segons van explicar, faltava certa documentació que havia de presentar l'empresa guanyadora del concurs.

Entrebancs constants

Al novembre es va formalitzar l'adjudicació a la Fundació, l'única entitat que s'hi va presentar. Segons es va explicar aleshores, l'Ajuntament feia una aportació inicial de 10.000 euros que havien de servir per a la compra de material, com els instruments, tot i que es calculava que el contracte costaria un milió d'euros. La durada de la concessió de la gestió es va fer per quatre anys. La previsió era que les proves d'accés es fessin el passat mes de juny però, per motius que de moment no han transcendit, tampoc s'han realitzat, per la qual cosa de nou els tràmits s'han endarrerit. Fonts municipals han confirmat que el conservatori no estarà a punt aquest curs tot i que han declinat explicar-ne els motius. Tampoc han concretat si mentre s'espera posar-lo en marxa s'hi faran cursos o formació.