Endesa ha instal·lat vuit caixes niu a les torres elèctriques dels Aiguamolls de l'Empordà per protegir vàries espècies amenaçades. El projecte té la col·laboració del parc natural i ha permès augmentar els exemplars de gaig blau, que pràcticament havia desaparegut a la zona, i de xoriguer petit, una espècie que havia patit un retrocés en la seva àrea de reproducció. A més de les caixes noves, també se n'han revisat vuit més que ja s'havien col·locat en anteriors operacions. S'han baixat les caixes dels suports, s'han netejat i s'ha fet un llit de sorra especial per facilitat l'hàbitat de l'au. Les zones del parc que se'n beneficien pertanyen als termes municipals de Castelló d'Empúries i de Peralada (Alt Empordà).

Endesa ha instal·lat vuit caixes niu en diferents torres elèctriques dels Aiguamolls de l'Empordà per protegir el gaig blau, una espècie amenaçada. A més, també s'ha aprofitat l'operació per revisar-ne vuit més que ja s'havien col·locat anteriorment. El procés ha consistit en baixar les caixes dels suports, netejar-les i fer-hi un llit de sorra especial per facilitat l'hàbitat de l'au.

Aquest projecte també ajudarà a la proliferació de xoriguers petits, una au també en perill d'extinció i que havia patit un important retrocés en la major part de la seva àrea de reproducció. Els treballs s'han fet a línies elèctriques dels termes municipals de Castelló d'Empúries i Peralada.

El projecte de col·laboració amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà data del 1984, i ha permès augmentar el número de xoriguers petits a la comarca. El 2014 es van comptabilitzar 24 parelles de les 53 presents a l'Empordà nidificant als dispositius instal·lats per Endesa.