Em diuen que amb les obres de la plaça Terradellas i carrers adjacents, el que s'està fent, encara que en principi no és res més que no sé quina espècie de pas recomanat o preferencial de vianants (ja saben que a Figueres el surrealisme ha impregnat també els intents d'urbanisme dels darrers anys) per connectar els dos pols emblemàtics de les actuacions municipals (la Casa Empordà i l'aparcament fora vila de la carretera de Llançà), en realitat aquesta nova calçada, a la qual potser s'haurà d'anomenar en el futur com a les romanes «via Quelcom», ha d'esdevenir (no sé si com en el cas de Godot que avui no vindrà però demà sí), la columna vertebral, l'eix sobre el qual girarà no només la vida municipal sinó, com quan es reclamava la construcció del tercer carril de l'autopista, la comarcal, nacional, europea i del món mundial.

Però dit planament el cas és que, com que s'ha hagut de traslladar l'oficina d'informació turística per la impossibilitat de mantenir-la al bell mig de la futura rotonda de la plaça del Sol (l'error de construcció de la qual he estat denunciant de manera repetida), doncs ara s'ha de dissimular l'error i adornar-lo. O sigui que els turistes hauran d'accedir a Figueres pel costat de Llançà; deixar el vehicle a l'aparcament d'aquest paratge (un aparcament tercermundista, sense pavimentació, sense enllumenat, sense vigilància, sense accessos en condicions i que s'inunda quan plou fort) i anar caminant per rebre informació de Figueres i comarques (empro el plural perquè m'imagino que ja deuen tenir a punt els resultats d'aquell encàrrec que van fer a la Universitat de Vic per promocionar els dos Empordans. O no?) fins a la nova oficina de la plaça de l'Escorxador. I, per aquest viatge, parafrasejant Napoleó, quan davant les piràmides arengà els seus soldats, quatre cents mil euros de despesa contemplen la construcció d'aquesta mena de catifa. Només faltava que posessin una de mecànica com en els aeroports! Genial, o no?

I, de pas, reduïm el nombre d'aparcaments disponibles, uns quants ara i quan tornem a tenir diners, anul·lant els de la plaça de l'Escorxador: El visitants a aparcar fora vila!

Ai Senyor, que no se'n recorden de l'èxit que va tenir per al Comerç Figueres, el famós muntatge del «Park and Ryde»? O sigui que, els errors no es rectifiquen amb encerts sinó que es tapen amb nous errors. Figueres és, emprant títols de cançó, un Begin the beguine, o si de pel·lícula, Never Ending Story.