El festival Terra de Trobadors celebrarà del 8 a l'11 de setembre la 26ena edició amb un conjunt d'activitat que faran tornar Castelló d'Empúries al seu passat medieval. Una de les principals novetats del programa musical d'enguany, que ahir es va presentar, és el cicle de música medieval «So de L0hn», que neix amb voluntat pedagògica i divulgadora de la música de l'època.

Per aquesta edició formaran part d'aquest cicle els concerts «Ramon Llull. Temps de conquestes, de diàleg i desconhort», del mestre Jordi Savall i la formació Hespèrion XXI; «Ramon Llull i la música. Vici i virtut, sagrat i profà» de l'ensemble Locus Desperatus; i «Cantaven los aucells a l'alba» del cor femení Auditexaudi.

A més, l'oferta de música del festival es complementarà amb una línia d'espectacles musicals de carrer que, dins el context medieval, combinaran l'aire festiu amb diferents estils que comprenen des del folk medieval, tonades tradicionals, ritmes àrabs i música d'arrels celtes.

Els diferents grups actuaran de forma itinerant al llarg dels diferents dies del festival, realitzant un circuit per les 13 tavernes medievals que hi haurà instal·lades.En aquest mateix sentit, també s'han programat quatre concerts gratuïts durant les nits del Terra de Trobadors amb els grups musicals Berros de la Cort, Strella do Dia, Jabardeus i Acibreira, a la portalada de la basílica de Santa Maria.

Finalment, una de les principals novetats del conjunt d'actuacions teatrals d'aquesta edició és La Taverna di Enrico de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (Premi Nacional de Cultura 2015). ?L'espectacle es podrà veure el dissabte 10 de setembre a la una, les cinc, dos quarts de vuit i les onze de la nit al claustre de Santa Clara.

L'alcalde, Salvi Güell, diu que «l'aposta musical del festival que gairebé és un festival dins del ?festival on els amants de la música medieval i trobadoresca podran gaudir d'una programació de ?qualitat i molt rigorosa amb les ?celebracions musicals de l'època».