La Generalitat restringeix l'accés al cap de Creus als clubs de busseig del Rosselló

Les empreses franceses estan indignades amb la prohibició que se'ls va aplicar a principi de la temporada d'estiu

30.08.2016 | 11:54
La punta del parc natural de Cap de Creus
La punta del parc natural de Cap de Creus

Els clubs de submarinisme del Rosselló estan indignats perquè aquest estiu la Generalitat els ha impedit portar a terme l’activitat a la punta de Cap de Creus, dins el parc natural, segons informava ahir el diari L’Indépendant. El govern català ha al·legat que s’ha de protegir l’entorn de la pressió humana i que únicament apliquen una llei de 2010 de protecció del parc natural. Per als francesos són excuses perquè no s’ha restringit als catalans i es queixen que se’ls va avisar amb la temporada a sobre. Adverteixen que estudiaran la restricció amb la Prefectura dels Pirineus Orientals i el ministeri d’Afers Exteriors.

«És la cirereta del pastís per a tots els nostres clients, res no podrà reemplaçar això», es queixava ahir al diari francès el director del club Aloès Plongée de Cervera, Xavier Herrero, en referència al fet que és un entorn únic a només vint quilòmetres de la frontera. Els clubs francesos, segons Herrero, solen anar de mitjana una vegada a la setmana a la Massa d’Or, una zona rica en fauna i flora. És una reserva integral. Els clubs van rebre una notificació a principi d’estiu perquè registrin l’activitat, els clubs i les embarcacions sota les lleis espanyoles. Herrero explica que ja s’havia intentat en una altra ocasió però el consulat va aconseguir aturar-ho. Per això estan convençuts que la Generalitat «ha cedit a les pressions dels clubs catalans», que no volen que els del sud de França treballin aquí. Per al gerent de la societat Neptune Plongée à Argelès-sur-Mer, Christian Dadillon, és un cop dur per al sector perquè és en plena temporada. Creuen que la decisió jurídicament no és legítima i adverteixen que els clients vindran igualment a fer submarinisme, des de França o des de Roses o Cadaqués. Per això posen de manifest que seria més intel·ligent treballar conjuntament.

Diari de Girona està a l’espera de la resposta del departament de Territori de la Generalitat. Segons el diari L’Indépendant, la resposta que ha donat és que «apliquen una llei de 2010» que regula i protegeix el parc natural de Cap de Creus. Consideren que és un lloc massificat on hi ha d’haver restriccions, però estan oberts a discutir-ho amb els homòlegs francesos. El director del parc natural marí del golf de Lleó i conseller del departament de la Costa Vermella, Michel Moly, apunta a L’Indépendant que no és lògic que n’autoritzin uns i uns altres no a portar a terme la pràctica. Per això creu que s’haurà d’examinar la situació amb el ministeri d’Afers Exteriors i la prefectura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

La Policia Nacional deté dos traficants que el jutge ha enviat a presó provisonal

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

A causa de l'acció de l'aigua i del pas del temps, es va aprimant aquesta joia natural que es...

El Col·legi d´Advocats alerta del perill de perdre el jutjat de violència de gènere

El Col·legi d´Advocats alerta del perill de perdre el jutjat de violència de gènere

El degà, Joan Ramon Puig Pellicer, demana l'ajut del Consell Comarcal i dels ajuntaments per...

Els hotels cedeixen habitacions

El Festival del Circ ha anat adquirint ressó internacional que ha permès fer crèixer les visites...

Artistes d´Etiòpia i Amèrica Llatina seran els protagonistes al sisè Festival del Circ

Artistes d´Etiòpia i Amèrica Llatina seran els protagonistes al sisè Festival del Circ

Se celebrarà del 16 al 20 de febrer amb 82 artistes de 12 països en quinze funcions, una més que...

Enllaços recomanats: Premis cinema