La Policia Local de Roses ha decomissat en dos mesos més de sis mil productes de la venda ambulant il·legal. Ha estat el resultat d'un operatiu especial per aturar el top manta. En moltes actuacions s'ha interceptat la mercaderia abans que arribés a les parades. Tot i que s'han reduït, continua la presència de venedors principalment al passeig de Santa Margarida, però també a les platges i alguns carrers. Al novembre hi haurà la propera reunió del grup de treball a nivell de Catalunya en què participa Roses.

«Cada dia unes 73 actes» remarca l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, en relació amb la intensa tasca policial d'aquest estiu no només al passeig, sinó també als carrers d'accés i a les urbanitzacions per tal «de fer incautacions de la mercaderia abans d'arribar al venedor ambulant».

La tasca formava part del servei específic de detecció i control de venda il·legal amb un total de 6.439 articles comissats, integrat majoritàriament per falsificacions de roba, calçat i complements. Samarretes, polos, bosses de mà, carteres, cinturons, ulleres i rellotges, entre d'altres.

Els serveis de vigilància han tingut especial incidència en els espais més concorreguts on actuen els venedors, el passeig i les platges. La vigilància ha estat tot el dia, però durant la tarda i al vespre s'ha activat el dispostiu de control específic per dissuadir els manters.

Tot el material decomissat es guardarà al magatzem fins a la finalització dels procediments administratius que en possibilitaran la destrucció definitva.

Fonts municipals han remarcat que entre els serveis activats destaquen el patrullatge diari pel passeig Marítim i el control als accessos dels espais de venda il·legal per a la detecció de vehicles que traslladen i subministren els articles. Les actuacions es realitzen conjuntament amb efectius dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Local.

Els caps dels tres cossos policials es reuneixen setmanalment per establir la coordinació i planificació setmanal amb l'objectiu d'optimitzar al màxim els dispositius de què disposa cada servei, han informat. Enguany, el passeig s'ha dividit en quatre trams i cada cos policial se n'ha fet càrrec de la vigilància d'un tram (en el cas de la policia local, dos trams), a partir de les set hores que és quan es concentren els manters.

A la reunió de novembre entre els integrants del grup de treball, Mindan ha explicat que s'exposarà com ha anat la vigilància, la possibilitat de posar càmeres i s'informarà del resultat d'investigacions policials.