Figueres vol demolir un pont del Manol per risc d'inundabilitat a la C-260

L'Ajuntament va tramitar la petició a Territori ahir per ple juntament amb altres accions correctores de les obres

05.09.2016 | 07:18
Operaris treballant al laterals del tronc central de la carretera
Operaris treballant al laterals del tronc central de la carretera

Figueres va aprovar ahir al ple sol·licitar al Departament de Territori que inclogui la demolició d'un pont sobre el Manol i que incorpori i executi diverses modificacions al projecte d'obres de desdoblament de la C-260, que s'està executant des de fa mesos i que des de fa algunes setmanes té alguns trams parats o a mig gas. La petició, en forma d'informe elaborat per l'enginyer municipal, es fa amb l'objectiu d'evitar riscos d'inundabilitat que asseguren que aquesta estructura obsoleta pot ocasionar així com millorar el drenatge en diversos punts. La voluntat és que Territori incorpori les millores «al projecte modificat que s'està redactant per donar compliment als informes emesos pel Ministeri de Foment».

Els enderrocs de les edificacions expropiades es van començar amb l'estiu i ja pràcticament estan totes a terra. En canvi, fa mesos que no s'actua als dos vials alternatius, que han de servir de connexions quan es comenci a treballar al tronc central, una actuació que segons els calendari d'obres hauria de començar en els propers mesos. De fet, hi ha tanques i en alguns trams hi han crescut tantes plantes que no sembla que s'hi hagi obert un vial.

Sobre l'execució de les obres, Fisersa va elaborar un informe tècnic el juliol passat sobre el seguiment de les obres de drenatge afectat per la nova carretera. En aquest sentit, el projecte preveu la construcció d'una xarxa de drenatge consistent en diversos col·lectors als vials paral·lels i al tronc central. Malgrat això, al seu entendre «el projecte només preveu l'evacuació de les aigües plujanes pròpies de l'àmbit d'actuació però entenem que no s'han tingut en compte les aportacions provinents de sectors adjacents, els quals interfereixen en el drenatge projectat de la carretera. Tampoc es preveu fer actuacions per evitar o minorar aquestes aportacions d'aigua».

Per això, proposen un seguit de mesures correctores de les deficiències detectades com són aixecar el paviment de la part sud de la cruïlla del camí del Far a Vilatenim fins a la cota de coronació del mur; l'enderroc del pont antic de la carretera, que creuen que permetria desguassar millor les aigües de pluja que porta el Manol o la construcció d'un col·lector de diàmetre superior als projectats. Els tècnics també alerten que el pas previst sota la N-II que comunicarà amb el Recinte Firal amb un dels nous vials podria inundar-se amb les aigües procedents del polígon industrial.

Actualment, diuen, la zona del final del carrer Itàlia ja s'inunda amb facilitat perquè és el punt baix del polígon i desaigua amb moltes dificultats al Manol. Per això, proposen la construcció d'un gual elevat al carrer Itàlia abans del pas soterrat per contenir les aigües. L'alcaldessa, Marta Felip, va dir que el moment de fer les obres era el moment ideal per fer peticions de millora. Les propostes es van aprovar per unanimitat.

Un dels punts polèmics en canvi, va ser l'aprovació inicial de l'expedient de modificació de crèdit en la qual es preveuen diverses inversions. Entre aquestes, hi ha l'establiment d'una partida de 300.000 euros del milió previst per al nou pavelló per encarregar-ne l'estudi.

Pel govern es tracta d'una concreció i diu que la resta de l'import es veurà reflectit als propers comptes perquè el compromís és tenir el pavelló el 2018. Per altres formacions com ERC, la CUP o el PP van criticar el que consideren una «nova improvització» de l'equip de govern. El punt es va aprovar amb les abstencions d'ERC i els vots en contra de la CUP i C's.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Els treballs es van començar el passat mes de març, després d´anys de retards.
El nou CAP de Figueres agafa forma

El nou CAP de Figueres agafa forma

L´adjudicatària ja ha aixecat la planta baixa del futur edifici mentre les obres avancen dins...

Els Mossos localitzen cada any 2.000 prostitutes a Catalunya

Els Mossos localitzen cada any 2.000 prostitutes a Catalunya

La policia alerta que la xifra de dones explotades és molt més important però assegura que la...

Èxit del Projecte Sèpia

Èxit del Projecte Sèpia

En total, s'han incubat 11.400 ous de sèpia i 118.500 de calamar amb una supervivència d'entre el...

Foment està redactant el nou projecte de rotondes a la N-II

Foment està redactant el nou projecte de rotondes a la N-II

El subdelegat del Govern ho comunica en una reunió amb els alcaldes de Garrigàs, Borrassà i Pontós

La dignitat d´una «supervivent»

La dignitat d´una «supervivent»

Una víctima d'explotació sexual narra el periple i la seva història de superació al Congrés de...

Figueres subvencionarà una part de l´IBI a famílies monoparentals

La iniciativa, que va ser proposada pel PP, s'aplicarà per a les llars que ingressin menys de...

Enllaços recomanats: Premis cinema