El grup recentment constituït l'Escala Cívica es va fer visible ahir amb una protesta per demanar que s'ajornin les obres de reforma de la segona fase del front marítim. Ho van fer caminant un centenar de persones del Port d'en Perris fins a la plaça de l'Església coincidint amb el pregó de la Festa Major.

«L'Escala grisa? No, gràcies» va ser el lema de la pancarta que va encapçalar la protesta, que pretén servir perquè l'Ajuntament ajorni un any les obres principalment per obrir un debat. El portaveu del grup, Pau Albertí, ha explicat que volen que es puguin mirar altres projectes, que es pugui discutir la mobilitat i l'urbanisme. A més, el projecte no preveu el soterrament de les línies. Els veïns creuen que és important i és un element més per estudiar-ho.

La protesta va consistir en un recorregut des del Port d'en Perris passant per la platja, carrer del Port, Maranges, del Mig, carrer del Mar, i Enric Serra. Els convocants van plantejar-ho com una protesta silenciosa perquè no pretenien molestar en un acte de la Festa Major que «és de tots els escalencs».

Però l'acte d'ahir va servir per fer visible aquest grup que va néixer fa unes setmanes, principalment pel descontentament amb les obres de la platja que s'han executat. Consideren que no hi ha hagut un debat i estan en desacord amb el fet que no s'hagin plantejat diversos projectes a partir dels quals prendre una decisió.

No els agrada l'estètica ni tampoc la manera com s'ha treballat. La mobilitat és un altre dels temes que creuen s'havia d'haver discutit.

La reforma de la platja ha suposat una actuació a l'emblemàtic front marítim. S'ha executat a partir d'una proposta de l'arquitecte Carlos Ferraté. L'obra ha cosat un milió d'euros aproximadament, molt per sobre del que es va pressupostar. Els treballs s'havien d'acabar abans de l'estiu però encara està pendent d'acabar-se un sector on hi ha els lavabos. A la tardor s'espera executar la segona fase amb un pressupost de 970.000 euros.