Una ciutadana francesa va morir ofegada a la platja de l'Almadrava de Roses ahir a la tarda. El succés va produir-se cap a dos quarts de sis de la tarda quan la dona va aparèixer surant al mar. Els socorristes de la platja, on hi havia bandera verda en el moment del succés, la van socórrer però no la van poder remuntar.

El SEM també s'hi va desplaçar però les maniobres de reanimació que van fer-li els serveis mèdics no van funcionar. La dona tenia 83 anys, segons fonts del SEM. Al lloc dels fets s'hi va desplaçar també la Policia Local.

Amb aquesta ja són cinc els banyistes que han perdut la vida en platges de la Costa Brava a l'estiu.

També ahir, un home de 88 anys va resultar ferit greu després d'estar a punt d'ofegar-se a la platja dels Morts de Colera. Després que l'assistissin dos tècnics d'ambulàncies que eren a la platja del costat fent un preventiu per una travessa, el SEM el va evacuar en l'helicòpter medicalitzat a l'hospital Trueta.

L'home va quedar en observació a urgències del centre. Els fets van produir-se al voltant de les onze del matí i uns banyistes van veure que l'home que havia entrat a l'aigua estava surant i no estava bé. El van treure de l'aigua i ràpidament van alertar el 112 així com els tècnics d'ambulàncies de l'empresa Falck VL que estaven fent un servei preventiu per la travessa que es feia des de la platja del cantó. Els dos homes van socórrer l'home que ja estava estirat a la sorra, li van fer treure l'aigua que havia engolit mentre s'ofegava i el van estabilitzar amb oxigen.

Els Mossos i la Guàrdia Civil van desallotjar la platja i després va arribar el SEM. Un cop van tenir el veí de Figueres de 88 anys estabilitzat, el van traslladar cap a l'hospital Trueta de Girona en estat greu amb l'helicòpter medicalitzat. On va quedar en observació.