ERC i el PSC de Llançà han desmentit desavinences i han assegurat que el pacte de Govern a tres bandes segueix vigent malgrat l'anunci de Pere Vila d'inciar contactes amb el PSC per desbancar ERC de l'alcaldia. L'alcalde, Guillem Cusí (ERC-AM), a més, ha afegit que l'exalcalde i president de la Diputació, Pere Vila, ha adoptat una «postura injuriosa» i creu que es tracta d'una «estratègia perquè creiem que té por perquè li ha sortit rivalitat pel lideratge regional del PDC, que li pot afectar projectes futurs i veu que si tampoc recupera l'alcaldia potser ja no podrà seguir vivint de la política».

Pel que fa als escrits que ambdues formacions han penjat a les xarxes socials, des del PSC han assegurat que «en relació a la últimes declaracions del Sr. Pere Vila, el grup municipal del PSC-PM manifestem que el pacte de govern actual segueix totalment en vigor, seguint els nostres regidors en l'exercici de les seves funcions i tasques de govern». Esquerra, a més, ha volgut mostrar el seu «suport als companys i companyes» socialistes i a tot el Govern en la que considera una més de les «reiterades declaracions «injurioses que el grup municipal de CiU i, especialment, el seu representant han estat manifestant des de l'inici de la legislatura».

En aquest sentit, afirmen no sentir-se sorpresos per «l'intent de desprestigiar l'honorabilitat dels nostres representants» tot recordant que «poques hores després després d'iniciar les legislatura ja van presentar una moció reclamant una consulta per deslegitimar els resultats». «Ens sentim molt orgullosos d'haver signat aquest pacte que ha encetat una nova etapa a Llançà». Pel que fa al regidor de PdL, Cusí ha explicat que no s'ha pronunciat perquè està de vacances.