Els Mossos han detingut dos joves que estaven robant en una casa de Vilajuïga però en el moment de la detenció un dels delinqüents va intentar agredir a un dels agents amb una navalla. La ràpida intervenció dels policies va permetre que l'agressió no anés a més.

Els dos arrestats són dos homes de 23 i 25 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Llançà. Van quedar detinguts com a presumptes autor d’un delicte de robatori amb força i a un d’ells per un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat.

Els fets van passar cap a les set del matí del dissabte en un immoble del carrer Raval del Mig de Vilajuïga, on un matrimoni es va despertar quan van sentir sorolls al primer pis de l’edifici.

Els propietaris van veure dos homes que havien forçat la porta d’un dels pisos de l’edifici i tenien preparats diferents objectes per endur-se. En ser descoberts, els dos joves van fugir del lloc, però els crits de la veïna van fer que un altre veí seguís els nois mentre alertava els Mossos de la comissaria de Roses.

Els agents, en arribar, van comprovar els fets i van localitzar els dos nois que presumptament estaven robant ja fugint a la carretera de Roses.

Quan els van voler identificar, un d’ells va treure una navalla i es va abraonar damunt d’un dels agents amb la intenció de clavar-li, però la ràpida reacció dels agents va impedir que ningú fos ferit.

L’home va quedar detingut per atemptat als agents de l’autoritat i com a presumpte autor d’un robatori juntament amb l’altre noi que l’acompanyava.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 4 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.