L'Hospital de Figueres ha acabat la reforma de la segona planta i dóna així per tancat el projecte de modernització dels tres nivells del centre d'aguts. Els treballs s'han desenvolupat per fases en tres anys: la planta maternoinfantil el 2014, la d'hospitalització mèdica el 2015 i la quirúrgica aquest any. L'actuació ha suposat una inversió de prop de 400.000 euros, provinents de fons propis de la Fundació Salut Empordà.

S'ha canviat la imatge dels passadissos i el sistema lumínic, s'han implementat millores en els sistemes tècnics i s'han reformat les habitacions, que ara tindran un millor aïllament tèrmic. El gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, ha anunciat que estudien crear una unitat de subaguts i una nova àrea de rehabilitació, que es faria al llarg de l'any que ve amb un pressupost estimat d'un milió d'euros. Una actuació per la qual, a preguntes dels periodistes, ha reclamat la participació pressupostària del Departament de Salut ja que va dir que es convertiria en el centre de referència d'àmbit comarcal.

Per la seva banda, el gerent de la Regió Sanitària de Girona de CATSALUT, Miquel Carreras, va afirmar que «està sobre la taula la possibilitat de col·laborar en els serveis de subaguts» i que «intentarem concertar-ho».