L'Ajunyament de Roses i l'empresa Atelier-Esdeveniments han creat la primera edició del festival Posta de Sol, que se celebrarà els propers 12 i 13 de novembre a la platja i diferents escenaris del centre del municipi i que combinarà música actual i gastronomia. El certamen neix amb la voluntat d'aprofitar el que es coneix com «l'estiuet de Sant Martí» i vol posar en valor el paisatge del municipi, especialment, de les seves postes de sol. Es tractarà d'un festival diürn i permetrà oferir nous atractius més enllà de la temporada turística.

De moment, no s'ha donat a conèixer el cartell de l'esdeveniment només que el premi Enderrock a l'artista revelació de l'any, Joan Rovira, serà l'encarregat d'inaugurar aquesta primera edició el dissabte 12 de novembre a dos quarts d'una del migdia. Els concerts de música, però, estratègicament situats en dos escenaris se succeiran al llarg de tot el dia i es clouran en el moment en què el sol s'amagui, amb «l'espectacle de llum i colors de la posta de sol rosinca com a teló de fons». Pel que fa a la programació, els organitzadors diuen que els artistes o grups participants s'aniran revelant properament però avancen que es tractarà d'un cartell «diferent» que busca oferir al públic assistent la possibilitat de descobrir noves propostes musicals.

La gastronomia serà l'altre plat fort de la celebració. Per això, s'ha comptat amb la implicació dels restauradors locals, amb una doble oferta. En aquest sentit, expliquen, un important nombre de restauradors adherits a la campanya han dissenyat el «Menú de la Posta de Sol», que oferiran en els seus establiments, mentre que la zona Pica Tasta, situada a la plaça de les Botxes, al passeig martítim, permetrè degustar tapes, esmorzars salats, vins i vermuts, entre d'altres.

El regidor de Promoció i Turisme, Fèlix Llorens, valora positivament la resposta del sector i diu que «les propopostes gastronòmiques tindran el mateix preu: 17,30 euros el dissabte i 17,29 euros el diumenge, l'hora en la qual el sol tocarà l'horitzó».

Per la seva banda, l'alcaldessa, Montse Mindan, afirma que «tenim la sort de viure en una de les badies més belles del món, amb unes postes de sol espetaculars.?Per això volem que la gent vingui, surti a passejar, trepitgi la platja i gaudeixi de tot plegat en família i d'una manera molt especial, a l'aire lliure».