No saber que els Mossos d'Esquadra i les policies locals comparteixen informació, i intentar fer passar una pèrdua per un robatori, portarà una dona de 32 anys davant del jutge. La dona va extraviar els seus telèfons mòbils a Cadaqués i va anar immediatament a la comissaria de la Policia Local per fer-ho saber. Quatre dies més tard, però, pensant-se que no l'enganxarien, va presentar-se davant dels mossos a Girona i es va inventar que li havien robat els dos terminals. Segons va explicar, un lladre l'havia abordat amb violència i se li havia endut els mòbils. La policia, però, l'ha acabada descobrint. Els mossos ja van adonar-se que el relat que havia fet la dona del robatori no acabava de quadrar. Ara, després de diversos dies investigant el cas i de creuar dades amb la Policia Local de Cadaqués, l'han detinguda per simulació de delicte.

La dona, de nacionalitat boliviana, té 32 anys i viu a Terrassa. El passat 21 d'agost, va anar fins a la comissaria de la Policia Local de Cadaqués per interposar una denúncia per pèrdua. Allà, va explicar que, no sabia com, havia perdut els seus dos telèfons mòbils d'alta gamma.

La denúncia va quedar registrada, en espera de veure si apareixien els terminals. Però quatre dies més tard, la dona en va interposar una altra. En aquest cas, a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Girona. Aquí, però, va explicar que quan aquell dia estava a Cadaqués, un lladre la va abordar amb violència i se li va emportar els dos mòbils. És a dir, que va intentar fer passar la pèrdua per un robatori, suposadament amb la intenció d'estafar l'assegurança perquè li cobrís el valor dels terminals.

Un relat que no quadra

Els mossos d'investigació ja es van adonar, d'entrada, que hi havia alguna cosa que no quadrava. D'entrada, era sospitós que la dona hagués trigat tant a denunciar el robatori (havien passat quatre dies). Però apart, ella mateixa no va donar gaire informació, va fer un relat difús i va insistir que, en el moment del robatori, cap testimoni ho va veure.

Els agents van començar a investigar el cas i van trigar poc a descobrir l'engany. De fet, gairebé en van tenir prou amb creuar dades amb la Policia Local de Cadaqués i veure que la dona, allà, havia denunciat la pèrdua dels mòbils.

Per això, ara fa uns dies, els Mossos d'Esquadra van detenir-la per un delicte de simulació de delicte. Ara, la dona està pendent de passar a declarar davant del jutge en el moment en què la citi el jutjat de guàrdia de Figueres.