L'Escala iniciarà aquest divendres la sisena edició de la Ruta de la Tapa de l'Anxova, que aquest any compta amb la participació d'un total de 43 establiments i s'acabarà el 2 d'octubre, amb la XXVI Festa de l'Anxova. Entre les novetats d'enguany hi ha el fet que hi haurà servei de carrilet gratuït el divendres i dissabte al vespre (de 19 a 24 h) per unir els diferents punts d'interès de la ruta i que qui completi totes les tapes no només tindrà l'opció de votar la millor tapa i entrar en el sorteig d'un sopar a El Celler de Can Roca, sinó que en aquesta ocasió també es votarà la tapa més original.

També hi haurà més premis per a qui completi 18 o 26 de les tapes de la ruta, amb quatre tiquets de 25 euros i quatre tiquets de 50 euros per consumir als establiments de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala.

El preu de les tapes estarà unificat per a tots els locals i serà d'1,50 euros (beguda no inclosa) i, com és habitual, per poder participar als diferents sortejos que es fan caldrà anar segellant el «passaport» de la ruta i entregar-lo abans que s'acabi aquesta edició en algun dels establiments participants o bé a l'oficina de Turisme del municipi.