El periodista, escriptor i ?guionista Jair Domínguez serà l'encarregat de fer el pregó de la Festa de l'Anxova, que el proper 2 d'octubre arriba a la 26a edició. El cuiner Marc Ribas, que condueix el programa Cuines, de TV3, rebrà l'Anxova d'Or per la seva difusió del producte. El municipi va engegar ahir la Ruta de la Tapa de l'Anxova, el preludi de la festa, que se celebrarà la setmana vinent. En aquesta ocasió, hi participen 43 establiments que ajudaran a convertir aquest producte en protagonista durant quinze dies.

La ruta, que se celebra des de fa sis anys, ofereix als usuaris una mena de passaport que han d'anar segellant amb aquelles tapes que han tastat. Qui les hagi degustat totes i entregui el document que ho acredita podrà votar quina ha estat la millor tapa de l'any i quina li ha semblat més original. A més, entrarà en un sorteig d'un àpat al Celler de Can Roca per a dues persones.

La ruta s'acabarà coincidint amb la jornada de la Festa de l'Anxova, en què hi haurà el pregó i el lliurament de l'Anxova d'Or , la degustació popular d'anxoves i una cantada d'havaneres. Les persones que participin a la degustació popular d'anxoves, podran bescanviar el tiquet de la degustació (que costa un euro) per una participació de 0,15 euros en un número de la loteria de Nadal, per gentilesa de l'administració de loteria Anxova Milionària de l'Escala.Com en anteriors edicions, l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l'Escala organitza un concurs a Instagram entre les persones que utilitzin les etiquetes #AnxovadelEscala #visitlescala per difondre la participació a la ruta i segueixin el perfil de @visitlescala. El guanyador s'endurà una sortida amb veler de creuer i un àpat per a dues persones.