Els ascensors de l'estació segueixen aturats un mes i mig després d'instal·lar-se

Adif en culpa Endesa, que diu que ha hagut de fer dos projectes i que la llicència municipal tot just li va arribar el passat 12 de setembre

29.09.2016 | 07:19
Usuaris al pas soterrani, amb un dels ascensors precintat de fons
Usuaris al pas soterrani, amb un dels ascensors precintat de fons

Els dos ascensors que hi ha instal·lats a l´estació del tren convencional de Figueres continuen sense poder-se utilitzar un mes i mig després que s´hi col·loquessin. L´administrador d´infraestructures ferroviàries (ADIF) en culpa Endesa perquè és qui ha de fer l´actuació per augmentar la potència i permetre que entrin en servei. La companyia elèctrica, en canvi, diu que ha hagut de fer dos projectes per a la instal·lació i que tot just va rebre la llicència municipal per a l´obra el 12 de setembre. Fonts de l´empresa afirmen que s´ha donat màxima prioritat a l´actuació però, de moment, no hi ha data per a l´inici dels treballs. Els ascensors eren part d´un projecte de millora de l´accessibilitat a l´estació, que només comptava amb un pas soterrani no adaptat per anar d´una andana a l´altra.

Els aparells es van col·locar a principis del passat mes d´agost tot i que, segons Endesa, el primer projecte per fer la línia elèctrica es va fer fa temps. Plantejava fer una escomesa aèria per alimentar els ascensors, que passava per diverses façanes. La companyia assegura que aquesta era l´actuació més ràpida i econòmica però que l´Ajuntament no hi va donar el vist-i-plau perquè passava just per un edifici que té la façana catalogada.

Davant d´això, expliquen, van elaborar un nou projecte, en aquest cas, amb una línia soterrada, que es va presentar el passat mes d´agost però que no hauria obtingut el permís fins a mitjans de setembre. Per això, des d´Endesa diuen que han decidit donar prioritat màxima a l´obra però que els tràmits portaran el seu temps perquè s´està planificant com s´executarà l´actuació. Sigui com sigui, els dos aparells –un per andana– continuen més d´un mes i mig després amb precinte i sense ús, tal i com va publicar aquest diari el passat mes d´agost.

Millores d´accessibilitat
Les actuacions de millora que s´han fet a la zona formen part d´una actuació global amb un pressupost de 630.000 euros. Els treballs es van iniciar a finals de l´any passat i tenien un termini d´execució de deu mesos. A banda, els dos ascensors, que havien de facilitar el trànsit de persones amb discapacitat, també contemplaven una millora de les escales de connexió ja existents així com pujar l´alçada de les andanes, per facilitar l´accés als trens.

També es preveia una actuació de sanejament a l´exterior de l´estació per tal de millorar l´evacuació d´aigua en episodis de fortes pluges. Uns treballs que ja estarien enllestits i només pendents de la posada en funcionament dels reclamats ascensors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L'artefacte, que data de 1938, no estava sencer i ahir va ser detonat per la Guàrdia Civil a la...

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

L'escrit de conclusions de la formació en la comissió d´investigació alerta de pagaments...

Una plaça-rotonda amb espais verds i un edifici al centre

Una plaça-rotonda amb espais verds i un edifici al centre

Les obres que executa el Ministeri de Foment transformaran aquest espai de la plaça del Sol que...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema