Dos grups de Castelló demanen incloure Empuriabrava al nom del municipi

PC i Udem volen una consulta popular i el govern els acusa de voler generar tibantors

03.10.2016 | 07:15

Els grups de Plataforma Cívica de Castelló i Empuriabrava (PCE) i Udem han demanat al govern que tiri endavant una consulta popular sobre la possibilitat de canviar el topònim per incloure el nom d'Empuriabrava i d'aquesta manera representar les dues realitats, els dos nuclis urbans. El govern ha descartat la proposta presentada a través d'una moció al ple de dijous i, a més, l'alcalde, Salvi Güell, els acusa de voler generar tibantors que avui no existeixen.
Per al regidor d'Udem, Xavier Martínez, afegir el nom de l'important nucli urbà seria un símbol per ajudar que els veïns se sentin iguals. "Hem d'anar una miqueta més enllà i dotar d'infraestructures de poble, facilitat de poble, i que els veïns se sentin amb la mateixa qualitat de vida tant si estan a Castelló com a Empuriabrava".
Per a l'alcalde, Salvi Güell (ERC) és una proposta "que falta al respecte a molts ciutadans d'aquest municipi". La va qualificar d'"oportunista" i que "busca l'enfrontament i això no ho votarem pas". El regidor de PC, José Gallego, va negar-ho. "Nosaltres no estem aquí per enfrontar Empuriabrava i Castelló, tot el contrari".
En la moció recorden que la marina té uns vint mil residents; equipaments punters com l'aeròdrom o el túnel del vent; els canals navegables i un potencial que ha fet que el nom sigui conegut internaiconalment. La moció, però, no va prosperar perquè ni el govern ERC i CiU, ni Entesa hi van votar a favor i el PSC també es va abstenir.
Malgrat l'alcalde negui les tibantors entre els veïns dels dos nuclis, des de fa anys està sobre la taula un constant debat per la manca d'inversió a Empuriabrava que avui presenta per a molts sectors una imatge de deixadesa. Fins i tot algunes celebracions com el Terra de Trobadors han inclòs algun acte a la marina per les peticions de formar part de la programació. A les cites electorals el debat sempre hi és present i des de diferents associacions de la marina s'ha criticat en nombroses ocasions.

Propostes al calaix
De fet, els dos grups que presenten la proposta van concórrer a les eleccions com a representants d'aquest nucli urbà i per defensar els interessos dels que hi resideixen. CiU, avui al govern amb ERC, fins i tot va anunciar en un programa electoral la creació d'una Entitat Municipal Descentralitzada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

L'animal, després de prendre-li mostres, se'l va deixar a la platja perquè s'integri al cicle vital

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Les peces contenen la imatge del Papa Sant Sixte i Sant Llorenç i s'han instal.lat a una de les...

Creen una comissió de festes pels 50 anys d´Empuriabrava

Un grup de veïns d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, ha creat una comissió de Festes per tal de...

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

El govern preguntarà: "Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute...

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

Enllaços recomanats: Premis cinema