El govern de l'Escala tirarà endavant la reforma de la segona fase del front marítim, des de la Punta fins al Port d'en Perris, per la via d'urgència. Descarta atendre la petició del grup l'Escala Cívica, i avalada per una recollida de signatures, de fer una moratòria per estudiar-ho més a fons. ERC, CiU i PP van votar-hi en contra. El govern defensa que cal continuar per no perjudicar els negocis d'aquesta zona, on aquest estiu han tingut un descens d'activitat.

Les deficiències a la primera fase i els dubtes sobre alguns aspectes, com la ubicació de contenidors soterrats, van centrar les prinicipals crítiques de l'oposició al ple de dilluns, on es va aprovar el projecte i el plec de clàusules.

Des de CiU, la regidora Montse Caldés va exposar alguns dubtes i va qüestionar com es plantegen les escombraries. Des d'ERC, Xavier Ballesta, per la seva banda, va recordar les mancances i deficiències a la primera fase, des de l'escassa il·luminació a la mala planificació per als contenidors. Va manifestar que quan plou s'ha vist que la brutícia va a parar a la sorra; que amb les tramuntanades s'escampa pels carrers i que hi ha problemes de pudors i d'aigües a alguns carrers. Des del PP, Joan Ball-llosera va demanar que s'ho repensin i mirin de fer una moratòria. El regidor d'Urbanisme, Josep Bofill, va defensar la millora que ha suposat, sobretot per la retirada de vehicles. L'alcalde, Víctor Puga, va apuntar que es resoldran les deficiències però que una moratòria de la segona fase no serviria per res i "seria un greuge per a la gent que té activitat al Port d'en Perris", que ha patit una davallada a l'estiu. Per a Puga, és un projecte "urgent" que s'ha d'atendre.