La Policia Nacional de La Jonquera ha detingut en els últims dies a quatre persones per tràfic de drogues i els ha intervingut diverses quantitats de LSD, cocaïna, hachis i speed entre d'altres.

La primera detenció es va realitzar el passat vint-i-cinc de setembre en un control instal·lat en una rotonda d'entrada a la Jonquera situada a la N-II, en direcció sud. Els agents van controlar un vehicle amb dos ocupants, un ciutadà francès i la seva esposa. En el registre, a la cartera del conductor, van trobar 53 particions de LSD i dins del vehicle dos comprimits de "Subutex" (un derivat de l'opi). Es va procedir a la detenció del marit , declarant que les substàncies eren seves i que la seva dona no tenia coneixement que les portava. Posteriorment el detingut va ser posat a disposició judicial, quedant en llibertat amb càrrecs.

La segona intervenció es va produir el 30 de setembre quan agents de la Policia Nacional, en el marc d'un dispositiu fronterer contra grups itinerants en l'AP-7 direcció Espanya, van observar com un vehicle amb placa francesa intentava eludir el control, per la qual cosa els agents van aconseguir aturar-los, identificant als passatgers del vehicle, un pare i un fill de nacionalitat francesa. En comprovar l'interior del vehicle van trobar a la guantera dos pots cilíndrics amb inscripcions de "Doliprane" i "Paracetan" contenint 23,17gr i 11,20 gr de cocaïna respectivament, així com un tros de bossa de plàstic amb 2,50 gr. també de cocaïna. A la motxilla que portava el fill van trobar speed (14,60 gr) i una arma blanca (una navalla). En realitzar un escorcoll personal sobre el pare es va descobrir que a la butxaca davantera dels seus pantalons portava una bossa de plàstic que contenia 8,15 gr de hachis. A més, la unitat canina va trobar una bossa de plàstic a l'interior del vehicle contenint 52,04 grams de hachis. Després de ser detinguts i posats disposició judicial, aquests van quedar en llibertat amb càrrecs.

La tercera intervenció es va produir l'1 d'octubre quan agents de la Policia nacional de la Jonquera van interceptar a la sortida del peatge de l'AP-7 en direcció nord un autobús que cobria el trajecte Espanya-Romania. En sol·licitar aleatòriament la documentació dels passatgers i percebre el nerviosisme d'una passatgera de nacionalitat marroquina -amb residència legal a Espanya- li van preguntar pel seu equipatge. A la seva maleta es va localitzar en un doble fons set paquets que contenien diverses glans de hachis amb un pes de 3.6 kg en total. Posada la detinguda a disposició judicial en el Jutjat de Figueres, aquesta va quedar en Llibertat amb càrrecs.