L'Hospital de Figueres inverteix 420.000 euros en modernitzar l'aparell de ressonàncies magnètiques amb la qual cosa s'aconseguirà que el centre pugui realitzar proves diagnòstiques amb tècniques d'alta resolució per estudiar el fetge, el pàncrees, la pelvis o determinar en quin estadi es troben els tumors al recte. A més, es podrà visualitzar el sistema arterial sense necessitat d'administrar contrast intravenós als pacients. Mentre durin els treballs, que preveuen acabar a mitjans de novembre, els pacients que s'hagin de fer la prova l'hauran de fer en una unitat mòbil que s'ha instal·lat a l'exterior del centre.

El cap del servei de Diagnòstic per la Imatge del centre, Enric Delgado, explica que la modernització "també facilitarà el treball als professionals i dotarà les proves de la precisió adequada per dur a terme els requeriments més exigents de la pràctica clínica". Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Salut Empordà, Marta Felip, destaca que "l'actualització amplia deu anys més la vida útil" de l'actual aparell. Una modernització, precisa Felip, que se suma a la que recentment ja s'ha fet al TAC.

Els treballs per posar al dia l'aparell de ressonància magnètica no suposaran interrompre les proves i ara es faran a través de la unitat instal·lada fora de l'equipament. Els pacients que no estiguin ingressats accediran a la ressonància magnètica mòbil des de l'exterior de l'hospital. Però per a aquells que hi estiguin ingressats, l'Hospital habilitarà un circuit intern que impedirà que hagin de sortir a fora. L'aparell de ressonància magnètica de l'hospital altempordanès es va instal·lar ara fa deu anys, el 2006. L'any passat el centre va fer més de 3.000 ressonàncies.