El festival de cultura contemporània de l'Empordà, l'Ingràvid, va celebrar ahir la seva "festa" de comiat a Figueres després que l'Ajuntament anunciés que deixava de subvencionar el certamen en pro d'una mostra d'art, que de moment ha quedat deserta. Els actes es van iniciar a les dotze del migdia a la Rambla de la capital altempordanesa i els assistents van poder presenciar l'acció participativa "All you need is hate", de Manoli Mansilla, on es va llençar 300 globus amb missatges d'odi. També es va celebrar una taula rodona al Museu del'Empordà al voltant de l'art, la creació i les polítiques culturals. A la tarda, l'activitat es va centrar en concerts, projeccions documentals i experiències teatrals, entre d'altres.

La directora del festival, Ester Pujol, va assegurar a l'inici de la jornada que durant els darrers set anys han "assolit" el seu objectiu de treballar en xarxa i acostar la cultura contemporània a la ciutadania però que els queda "un mal sabor perquè teníem molts projectes al calaix que ara potser no podrem fer a Figueres". En aquest sentit, diu que a partir de dilluns començaran a "repensar" el festival i que mantenen l'esperança que en "un futur poguem restablir les relacions i poder tornar a treballar plegats".

La celebració d'ahir va comptar amb diverses instal·lacions artístiques que reivindiquen problemes globals com el dels refugiats així com tallers per fer en família. La "festa" de comiat es va allargar fins a la matinada.