Vilafant ha confirmat que les obres de la rotonda de la N-260 començaran d'aquí a dues setmanes, concretament el proper 17 d'octubre. La infraestructura és una llarga reivindicació de l'Ajuntament del municipi i els veïns, que van iniciar una recollida de signatures després de constituir-se com una plataforma ciutadana. Foment es va comprometre a incloure-la als pressupostos de 2014 amb un projecte aprovat i redactat però mai es va executar.

L'actuació, que té un cost de 444.917 euros, busca millorar la seguretat d'una zona on s'han produït múltiples accidents així com l'accessibilitat entre el Puig Grau, l'Arengada Nord i l'accés a l'estació del TAV. La previsió és que l'obra estigui acabada a principis de ?l'any vinent.

L'Ajuntament celebra la imminent actuació després d'anys de ?reunions i negociacions. Les darreres actuacions es van fer a l'estiu, quan al juliol es va aprovar una moció per demanar el suport i la implicació comarcal en la problemàtica. Amb les obres ja adjudicades, la constructora ha estat realitzant aquest estiu els tràmits amb les companyies de serveis per tal de fer el soterrament dels cables.

Una altra de les actuacions que es començarà també aquest mes és la gran rotonda prevista a la plaça del Sol de Figueres, també pendent des de fa anys. La previsió és que aquesta obra es comenci el proper 24 d'octubre amb un pressupost de 776.892 euros i un termini d'execució de set mesos. L'actuació obligarà a fer canvis a la mobilitat de la zona, a traslladar l'oficina de Comerç Figueres i també a canviar de manera definitiva la part del mercat setmanal que ?s'ubica en aquest tram.