El portaveu municipal de Ciutadans (C's) a Figueres, Héctor Amelló, exigeix al govern de Figueres que elabori «un codi ètic i de bon govern que regeixi l'acció i comportament dels càrrecs electes i alts càrrecs que formen la corporació i empreses municipals». El regidor considera que s'hauria d'aconseguir «unes institucions més democràtiques, netes i obertes als ciutadans».

Amelló va fer la petició al darrer ple municipal instant l'Ajuntament a «desenvolupar els principis de la llei de transparència, accés a la informació pública i de bon govern perquè els ciutadans tornin a confiar en els polítics». I va afegir que gràcies a la moció presentada pel seu partit «els ciutadans podran consultar les agendes públiques i l'activitat institucional de tots els regidors del consistori a la web municipal».

El portaveu de C's va advertir que el seu partit continuarà treballant per aconseguir una «administració neta, transparent i que rendeixi comptes als ciutadans». Si en les properes setmanes no veiem un avenç, presentarem una moció que exigeixi i comprometi al Govern amb els objectius de la Llei», ha advertit.