Liciten la redacció del projecte per portar l'ample internacional a Vilamalla

La terminal de mercaderies es connectarà amb l'ample estàndard europeu

11.10.2016 | 10:53

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat avui la redacció del projecte constructiu per a la implantació de la via d´ample internacional (UIC) a la terminal de mercaderies de Vilamalla.

La terminal disposa actualment de dues vies en ample ibèric d´una longitud útil de 478 metres cadascuna. El projecte que es licita preveu actuacions tant a la mateixa terminal com dins de la Red Ferroviaria de Interés General (RFIG).

La terminal de Vilamalla té una superfície de 3,5 hectàrees i forma part del Logis Intermodal Empordà. És una terminal pública construïda per la Generalitat i gestionada conjuntament per l´empresa pública CIMALSA i per l´Autoritat Portuària de Barcelona i forma part del Corredor Mediterrani i de la xarxa transeuropea de transport.

El projecte que ara es licita permetrà, segons informa el departament de Territori, impulsar aquesta infraestructura i donarà resposta a les demandes de les empreses que han manifestat la voluntat de fer ús de la terminal intermodal quan aquesta disposi d´ample internacional.

Canvi d´ús i ample de quatre vies

L´actuació preveu la realització de la connexió de la terminal amb ample estàndard europeu a la RFIG, com a mínim al costat nord, així com allargar les vies d´apartat fins als 750 metres i dotar-les d´ample de via mixt (ibèric i internacional). També es preveu realitzar les obres a l´interior de la terminal per dotar-la de vies d´ample mixt i la realització de totes les obres necessàries que se´n derivin, ja sigui per motius de seguretat, de senyalització o de millora. També està contemplada la millora de la mateixa estació de Vilamalla.

El conjunt de l´obra té dos àmbits d´actuació: un dins de la RFIG i l´altre a la mateixa terminal i el ramal de connexió amb la xarxa estatal. A la RFIG, els treballs consistiran en canviar l´ús i els amples actuals de les quatre vies existents. Així, les vies 2 i 4 seran d´ample mixt i 750 metres de longitud, que serviran com a vies d´expedició i recepció de la terminal de Vilamalla. La via 3 es mantindrà com a via d´ample ibèric que donarà continuïtat al trànsit general entre Figueres i Barcelona. La via 1 serà una via d´ample mixt que servirà per al trànsit general entre Barcelona i Figueres, així com als serveis entre Barcelona i Vilafant, en els dos sentits de la marxa.

Dins de la terminal, s´efectuaran les actuacions necessàries en la infraestructura, la superestructura, la seguretat i la senyalització del ramal de connexió amb la RFIG, així com en les dues vies de càrrega i descàrrega, per incorporar l´ample UIC a l´ample ibèric actual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema