El Casino Menestral de Figueres va organitzar ahir una de les seves tradicionals jornades de Fires al carrer que es van situar a plaça Catalunya. El col·leccionisme i el cinema van ser els protagonistes. A més es va comptar amb una Trobada d'Intercanvi de plaques de cava, una d'intercanvi de tota mena d'objectes i una centrada en els infantils.

La jornada es va incloure dins els actes del cicle Refugiats i es van recollir fons per a Creu Roja.

La més antiga és la Fira del Col·leccionisme que enguany compleix trenta anys.

Segells, calendaris, monedes, clauers, cromos o pòsters són alguns dels molts objectes, peces estranyes o de valor, que els amants del col·leccionisme van poder comprar. També es podien fer intercanvis en algunes parades participants a la trobada d'intercanvi.

Des de fa uns anys s'hi ha sumat la Fira del Cinema, on es poden adquirir, sobretot, cartells d'estrenes de pel·lícules. En aquesta edició s'han posat a la venda pòsters i guies de cinema, cedits per l'Arxiu-Col·lecció Lluís Benejam de Figueres.

Es van vendre al preu de cinc euros i els diners que es van recollir es faran arribar a Creu Roja Figueres i a la delegació de Creu Roja a la Jonquera. Els fons està previst destinar-los a projectes d'ajuda i atenció de refugiats i sol·licitants de protecció internacional.