El Govern de Figueres (CiU i PSC) preveu fer un ple extraordinari en les properes setmanes per convocar el concurs per a la redacció del projecte tècnic del nou pavelló. L'alcaldessa, Marta Felip, diu que treballen amb la previsió que seguint els tràmits necessaris l'obra es pugui adjudicar pels voltants del setembre de 2017 i que amb un any estigui acabada. Per tant, l'objectiu és que el nou equipament es pugui estrenar per Nadal del 2018. Paral·lelament, l'equip de Govern està estudiant la possibilitat d'annexionar al complex una piscina coberta climatitzada perquè les actuals instal·lacions estan molt tensionades.

La setmana passada es van iniciar els treballs de cobertura de la pista de l'escola Joaquim Cusí. Es tracta d'una mesura complementària i d'urgència al dèficit d'equipaments esportius que des de fa anys pateix la capital altempordanesa. Felip, però, assegura que la construcció del nou pavelló és també ara per ara una prioritat màxima i que, per això, no vol esperar al ple de novembre per convocar el concurs perquè es redacti el projecte tècnic.

"Tenim un avantprojecte però per poder avançar ens cal aquest document", afirma. El Govern compta amb una partida de 300.000 euros per fer-hi front. En aquest sentit, preveu convocar un ple extraordinari en les properes setmanes. Segons el calendari que el Govern té sobre la taula, aquests terminis permetrien que al setembre de l'any vinent es pogués adjudicar l'obra i que amb un any d'obres, els treballs estiguin acabats.

Uns 500 usuaris diaris

L'alcaldessa, però, creu que amb aquest espai no n'hi haurà prou i que la ciutat necessita d'una altra piscina climatitzada. Uns 500 usuaris passen cada dia per les actuals instal·lacions i hi ha tensions greus entre clubs esportius i nedadors per poder fer-ne ús.

Felip diu que per aquesta obra ja no es pot comptar amb subvencions i que el que estan estudiant és fer-ho a través d'una concessió privada. "Un pavelló no és tan factible però una piscina on els usuaris paguen una quota és viable", assegura. La voluntat és que els dos equipaments vagin de costat a la zona on s'ha previst el pavelló, a l'entorn de l'hotel Ronda. Felip assegura també que l'objectiu és que les obres es fessin al mateix temps.