El govern de Figueres (CiU i PSC), ja té el plec de condicions per a posar a concurs el servei d'escombraries i deixalleria, que ara està prorrogat des del passat mes d'agost perquè la concessió acabava just aquest octubre. L'alcaldessa, Marta Felip, va explicar al ple de dijous passat que faran una reunió properament amb l'oposició per a abordar-ho i que, mentrestant, continuen les negociacions per a resoldre la situació dels treballadors que s'hauran de subrrogar i integrar a l'empresa municipal Fisersa.

En aquest sentit, Felip va dir que les trobades s'han centrat molt en les condicions laborals dels empleats de Fisersa -a la qual passaran els d'enllumenat i parcs i jardins- però que, en canvi, no s'ha "avançat en la negociació del conveni col·lectiu".

"No s'ha parlat de la subrogació del contracte d'escombraries que és el que sortirà a licitació perquè les peticions del sindicat CO.BAS dirant les reunions de setembre han anat enfocades a saber les condicions laborals de Fisersa i com impactaria la integració d'enllumenat i parcs i jardins a l'empresa municipal, a efectes també de representativitat sindical", va dir Felip.

En aquest sentit, va dir que a la propera reunió els instaria a tornar a seure a la mesa de negociació d'Ecorserveis per a avançar en la negociació del conveni col·lectiu. En tot cas, els tràmits per a posar a concurs el servei van endavant i s'espera que es resolgui en els propers mesos. De fet, a l'agost es va fer una pròrroga i al setembre es van ampliar els plans de gestió per a garantir les prestació de serveis fins a finals d'any.