L´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha posat a informació pública el projecte de millora de la depuradora de Figueres, a l´Alt Empordà.

El projecte, pressupostat en 5,6 milions d´euros, permetrà remodelar la depuradora existent al construir-se un nou reactor i decantador secundari que garantiran la correcta i eficient reducció de nitrogen, adaptant-se així als requeriments legals establerts per la UE.

Les obres es completaran amb l´ampliació de la línia de tractament de fangs i un nou edifici de taller i deshidratació reubicat en un altre indret de la mateixa parcel·la.

L´actual instal·lació té capacitat per tractar 17.000 m3/dia i una població equivalent de 146.200 habitants que inclou les poblacions de Figueres, Vilafant, els nuclis de Vilatenim i Hostalets de Llers, així com també del polígon industrial de Santa Llogaia d´Àlguema.

La depuradora de Figueres es va posar en servei l´any 1981 amb una única línia de tractament i al 1993 es va ampliar construint una segona línia per depurar les aigües residuals.

Fins el 21 d´octubre,els detalls tècnics del projecte estan presencialment a les oficines de l´ACA (tant les de Girona com les de la seu central a Barcelona) i a l´Ajuntament de Figueres, així com digitalment a través d´aquest enllaç.