L'Ajuntament de Figueres celebrarà avui a les vuit del vespre a la sala de plens una audiència pública per donar a conèixer les noves ordenances i preus públics per a l'any vinent. A més, ha anunciat que s'ha obert el període per a presentar-hi al·legacions, que s'allargarà fins al 25 de novembre.

L'objectiu de l'exposició pública és que els ciutadans puguin exposar i presentar les seves propostes al regidor de Tresoreria, Jordi Masquef. En aquest sentit, l'edil insisteix que les ordenances fiscals per al 2017 segueixen la «tònica» els darrers anys amb la congelació dels impostos i «el retorc de l'import d'algunes taxes per a adaptar-les al cost del servei, tal i com preveu la Llei».

«És molt important que la gent faci ús d'aquest tràmit d'exposició al públic i que faci les seves propostes a les ordenances fetes pel Govern», insisteix Masquef.

El govern (CiU i PSC) va aprovar-les inicialment al ple d'aquest mes amb l'abstenció de tots els regidors de l'oposició excepte el de Compromís d'Esquerres per Figueres, "Òscar Vergés, amb qui l'equip de Govern té un pacte d'estabilitat i el vot en contra d'ERC, que va criticar que no s'haguessin treballat amb l'oposició.Les ordenances i preus públics es poden consultar a través del web municipal.