El grup municipal d'ERC, a l'oposició de Figueres, exigeix al govern que faci arribar a totes les formacions que integren el consistori el plec de clàusules que han de regir el concurs pel canvi d'Ecoserveis.

La formació, a més, denúncia «manca de transparència» i «diàleg» en les negociacions per fer el traspàs. Amb tot, la portaveu d'Esquerra, Agnès Lladó, afirma que fa més d'un mes que reclamen tenir-hi accés i que encara no se'ls ha facilitat la documentació.

«Fa 15 anys que sabem que el contracte d'Ecoserveis s'acabava el 2 d'octubre i des que sóc regidora -del juny de 2015- hem tingut dues reunions amb el govern, l'última de les quals es produïa el 27 de juliol», insisteix Lladó.

En aquest sentit, diu que fa setmanes que demanen els documents i que la resposta sempre és la mateixa: «La setmana que ve».

Lladó critica que, tal i com va publicar aquest diari diumenge, Felip tingui en compte portar a licitació la concessió de les escombraries, la deixalleria i la neteja viària als plens de novembre o desembre sense que, abans, se'ls hagi fet partícips d'un procés que consideren de gran transcendència per a la ciutat.

«Exigim al govern que ens faci arribar tota la informació respecte a un tema tan important com és la gestió de residus, enllumenat i parc i jardins. Exigim el màxim de transparència i diàleg a fi d'arribar a un acord de consens totalment necessari per fer front a necessitats bàsiques de la ciutat i que des de fa algun temps són motiu de queixa de la gran majoria dels figuerencs.

Cal que prenguem decisions, transparència, diàleg i consens són els tres eixos bàsics per tirar endavant Figueres», insisteixen els republicans.

L'alcaldessa va fer públic que el govern ja disposava del plec de condicions al ple d'aquest mes i va assegurar que es reuniria amb l'oposició per abordar-los. Malgrat això, des d'ERC critiquen que ni tan sols se'ls hagi fet arribar la documentació que establirà com serà el nou contracte que sortirà a concurs i que, segons les primeres informacions, estarà valorat en prop de sis milions d'euros.

Felip va manifestar la setmana passada, a més, que calia reprendre la mesa de negociació pel conveni dels treballadors que se subrogaran a la nova empresa perquè el temps s'està esgotant. Pel que fa als que passaran a Fisersa, parla d'un pla de transició a quatre o cinc anys.