ERC exigeix a Figueres que doni el plec de clàusules per al canvi d'Ecoserveis

La formació acusa el govern municipal de manca de transparència i diàleg a la negociació

19.10.2016 | 07:26

El grup municipal d'ERC, a l'oposició de Figueres, exigeix al govern que faci arribar a totes les formacions que integren el consistori el plec de clàusules que han de regir el concurs pel canvi d'Ecoserveis.

La formació, a més, denúncia «manca de transparència» i «diàleg» en les negociacions per fer el traspàs. Amb tot, la portaveu d'Esquerra, Agnès Lladó, afirma que fa més d'un mes que reclamen tenir-hi accés i que encara no se'ls ha facilitat la documentació.

«Fa 15 anys que sabem que el contracte d'Ecoserveis s'acabava el 2 d'octubre i des que sóc regidora -del juny de 2015- hem tingut dues reunions amb el govern, l'última de les quals es produïa el 27 de juliol», insisteix Lladó.

En aquest sentit, diu que fa setmanes que demanen els documents i que la resposta sempre és la mateixa: «La setmana que ve».

Lladó critica que, tal i com va publicar aquest diari diumenge, Felip tingui en compte portar a licitació la concessió de les escombraries, la deixalleria i la neteja viària als plens de novembre o desembre sense que, abans, se'ls hagi fet partícips d'un procés que consideren de gran transcendència per a la ciutat.

«Exigim al govern que ens faci arribar tota la informació respecte a un tema tan important com és la gestió de residus, enllumenat i parc i jardins. Exigim el màxim de transparència i diàleg a fi d'arribar a un acord de consens totalment necessari per fer front a necessitats bàsiques de la ciutat i que des de fa algun temps són motiu de queixa de la gran majoria dels figuerencs.

Cal que prenguem decisions, transparència, diàleg i consens són els tres eixos bàsics per tirar endavant Figueres», insisteixen els republicans.

L'alcaldessa va fer públic que el govern ja disposava del plec de condicions al ple d'aquest mes i va assegurar que es reuniria amb l'oposició per abordar-los. Malgrat això, des d'ERC critiquen que ni tan sols se'ls hagi fet arribar la documentació que establirà com serà el nou contracte que sortirà a concurs i que, segons les primeres informacions, estarà valorat en prop de sis milions d'euros.

Felip va manifestar la setmana passada, a més, que calia reprendre la mesa de negociació pel conveni dels treballadors que se subrogaran a la nova empresa perquè el temps s'està esgotant. Pel que fa als que passaran a Fisersa, parla d'un pla de transició a quatre o cinc anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres rep setze propostes per al projecte del nou pavelló

Figueres rep setze propostes per al projecte del nou pavelló

Figueres ha rebut setze propostes de projectes arquitectònics per a la construcció del nou pavelló...

fets i premonicions

embla ser, benvolguts lectors, com si el paràgraf amb el qual concloïa la darrera xerrada amb...

El cas dels cranis trobats a la platja de Roses el 2015 es tanca sense resposta clara

El cas dels cranis trobats a la platja de Roses el 2015 es tanca sense resposta clara

Els experts diuen que tant pot ser una profanació com podien provenir d'alguna escola de medicina

Els regidors de Cadaqués neguen un pacte amb l´adjudicatària del trenet

Els regidors de Cadaqués neguen un pacte amb l´adjudicatària del trenet

Indiquen al jutjat que van votar a favor de Mecalisa perquè tenia la millor puntuació i no podien...

Els exregidors de Cadaqués investigats neguen tracte de favor en el cas del trenet

Quatre dels membres de l'anterior govern de CiU declaren que l'empresa que es va endur el concurs...

Enllaços recomanats: Premis cinema