La situació econòmica de l'Ajuntament de Bàscara deriva, a banda de a la gestió d'anterios governs, del que va passar amb el polígon d'Orriols, que formava part de l'espai que havia de reconvertir-se en el Parc del Cavall, Equus Catalonia. El macroprojecte que es va quedar al calaix va acabar comportant milionàries inversions amb diners rebuts per part del promotor principal del polígon.

Es van percebre fins a sis milions d'euros en diferents convenis que es van invertir en equipaments com el pavelló poliesportiu i la piscina, aquesta darrera sense acabar. El polígon no es va desenvolupar i el promotor va acabar portant als tribunals l'Ajuntament.

El litigi encara està per acabar de resoldre. S'havia decidit impulsar-lo com a zona industrial. Mentre l'empresari va pagar el que li pertocava, l'Ajuntament no hauria acabat la tramitació, tot i que l'exalcalde, Lluís Lloret, ho nega. Narcís Saurina ha explicat que han arribat a un acord amb el principal promotor per tal d'impulsar els tràmits necessaris per poder aprovar definitivament el pla parcial.

S'està estudiant la documentació i tràmits realitzats fins al moment. Al ple es va aprovar donar impuls al pla parcial després d'haver arribat a un acord amb el principal promotor del projecte, amb qui, de moment, no hi ha cap altre acord en referència als litigis, ha informat l'Ajuntament. S'espera desenvolupar econòmicament els 700.000 metres quadrats.