L'Ajuntament de Castelló d'Empúries permetrà fraccionar els impostos i taxes de cobrament periòdic fins a vuit mesos sense interessos. És un dels canvis a les ordenances fiscals que s'esperen aprovar per al 2017, en què per quart any consecutiu es congelen els preus públics. Hi haurà canvis, per exemple, en beneficis fiscals.

En l'Impost de Béns Immobles (IBI) s'han acollit a l'actualització de valors cadastrals recomanada pel cadastre. Però per tal que no es vegi incrementada la pressió fiscal, el tipus de gravamen general aplicable al municipi està previst que disminueixi del 0,95 al 0,91.

S'introduirà una bonificació temporal a la quota a favor dels béns immobles ubicats en «disseminats» que tenen un nivell de servei de competència municipal, infraestructures o equipaments col·lectius inferiors a l'existent en zones consolidades, per tal de graduar l'actualització que s'ha produït per la regularització cadastral. La bonificació gradual s'aplicarà a partir del 2017 i durant un període de quatre anys.

Altres canvis són que en les plusvàlues es redueix el tipus impositiu per compensar l'actualització de valors cadastrals; o que hi haurà una bonificació del 100% en liquidacions d'activitats comunicades per entitats sense ànim de lucre.