El creuer britànic Serenissima, amb 78 passatgers, que ha estat els darrers dos dies atracat a Roses, ha tancat la temporada en aquest port gironí que es continua intentant posicionar en el mercat creuerístic. Aquesta temporada hi hauran passat cinc vaixells i un miler de passatgers, unes xifres inferiors als darrers dos anys, en què han arribat una desena d'embarcacions.

El Serenissima, de la companyia britànica de luxe Noble Caledonia, porta majoritàriament britànics. Els turistes van visitar principalment el municipi, el Museu Dalí a Figueres i el jaciment d'Empúries.

El vaixell va arribar dilluns al vespre i va marxar ahir a dos quarts de deu del vespre cap al port de Barcelona. Amb bandera de Sant Vicenç i Granadines, té 87 metres d'eslora, cinc metres de calat i 2.600 tones de registre brut. És la primera vegada que ha visitat Roses.

Per això la responsable de creuers de Ports de la Generalitat, Maria Cano, acompanyada per responsables de les institucions de Costa Brava Cruise Ports, van lliurar la metopa portuària al capità del creuer per commemorar l'escala inaugural. Per les dimensions del vaixell va poder atracar al port quan la majoria han de fondejar a la badia.

La temporada es preveia tancar amb dos mil passatgers però el creuer Artania, que havia de portar un miler de passatgers i havia de fer escala el mateix dia a Roses i a Palamós, finalment per decisió de la companyia només va visitar Palamós.

Malgrat no arribar a les previsions i que són xifres inferiors a altres anys, es considera que Roses continua posicionant-se entre el mercat de creuers de luxe. El 2015 van passar per Roses deu vaixells. La xifra més alta registrada dels darrers cinc anys va ser el 2014, amb tretze escales.

Des de Ports de la Generalitat han remarcat l'aposta de les companyies de luxe Saga Shipping Company, Silversea Cruise i Noble Caledonia, que respectivament han fet escala per primer cop a Roses amb els creuers Saga Pearl II, Silver Cloud i Serenissima.

També destaquen la fidelitat de la companyia de luxe Seadream Yacht Club, que ve cada dos anys al port. Aquesta temporada ha visitat la població amb els dos creuers de la seva flota: Seadrema I i Seadream II.