El sindicat UGT acusa el Govern de Figueres (CiU i PSC) i el sindicat CO.BAS -sindicat majoritari- de reunir-se fora de l'àmbit de l'empresa i sense informar ni el comitè ni a la plantilla d'Ecoserveis sobre els avenços de les negociacions pel canvi de gestió d'escombraries, deixalleria, neteja viària, enllumenat i parcs i jardins. Reclamen que es reprenguin les converses del conveni de l'empresa per a la subrogació dels treballadors dedicats als residus. En aquest sentit, han presentat un escrit a l'Ajuntament instant a fer-ho «en el marc de la legalitat i la transparència».

Per al sindicat aquesta situació incrementa la «confusió i incertesa» dels treballadors. Per això, volen que es convoqui la mesa negociadora del conveni; que s'aclareixi si és legal la proposta presentada per CO-BAS sobre el capítol 1 del conveni i si s'estan estudiant altres alternatives i que es presenti una proposta detallada i avaluable per part de l'Ajuntament de mantenir llocs de treball i les condicions laborals, entre d'altres. «Per davant de tot hi ha una plantilla que té dret a saber què negocien els seus representants i la seva empresa», insisteixen en un comunicat. En ell també asseguren que fa setmanes que les informacions els arriben per la premsa.

La formació assegura que va ser CO.BAS i CCOO qui va decidir trencar les negociacions a l'estiu convocant una vaga indefinida que es va acabar suspenent i que, des d'aleshores, la negociació del conveni ha quedat en suspens. «Creiem que abans de retrobar-nos en una altra possible situació de trencament, cal que tothom abandoni les estratègies partidistes, advoquem per la transparència i la comunicació fluïda entre la plantilla i l'empresa», afirmen. En aquest sentit, insisteixen que «hi ha una plantilla que té dret a saber què negocien els seus representants i la seva empresa». Una situació que, diuen, es «mereix ser resolta amb diligència».

Amb tot, recorden que Ecoserveis té una plantilla de 112 treballadors i que amb la fi de la concessió aquest octubre, l'Ajuntament té la voluntat de separar els seveis. Jardins i enllumenat passaria a assumir-lo l'empresa municipal Fisersa mentre la resta passarien a subrogar-se a la nova empresa que guanyi el concurs per la concessió.