L'Oficina Local d'Habitatge de Castelló d'Empúries s'ha traslladat des del nucli al Centre Cívic d'Empuriabrava per apropar-la a la marina, on hi ha la majoria de problemàtiques. A més, l'Ajuntament està treballant per impulsar-la.

La regidora de l'Oficina Local, Anna Gusó, considera que el canvi és positui perquè d'aquesta manera es podrà oferir un servei més directe i de proximitat a les persones que ho necessiten. La decisió s'ha pres després d'analitzar les dades de la memòria que cada any elabora el servei i de les que es desprèn que la majoria de persones ateses el 2015 en matèria d'habitatge es troben en gran part a Empuriabrava.

L'alcalde, Salvi Güell, va informar en relació a la problemàtica de les ocupacions, que des del govern es vol donar impuls a l'oficina de l'habitatge per resoldre, entre altres, aquesta temàtica.

Actualment, des de l'Oficina, mitjançant conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, es porten a terme tasques d'informació i assessorament a la ciutadania oferint informació general sobre l'habitatge, assessorament en l'àmbit de les inscripcions al Registre de Sol·licitants d'Habitatges amb protecció oficial, informació d'ajuts al lloguer i a la rehabilitació, així com el programa de mediació per al lloguer social. Des de l'Ajuntament es porten a terme totes les tasques, des de l'inici de tramitació a la recepció i la comprovació de la documentació. L'agència de l'Habitatge fa una aportació econòmica anual de dotze mil euros a Castelló d'Empúries per dur a terme les tasques esmentades.

Les polítiques d'habitatge es coordinen amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Aquí es fa el treball posterior de gestió dels expedients tramesos des de Castelló d'Empúries.