L'Ajuntament de Bàscara ha decidit el 18 de desembre, un diumenge, com a data per a preguntar als veïns sobre la venda de l'edifici de l'Ajuntament. Hi haurà una única pregunta directa: "Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per reduir el deute municipal?" i es podrà respondre sí o no. Prèviament està previst celebrar una reunió per explicar els motius que els han portat a prendre aquesta decisió i les conseqüències que comportarà.

Fa poc més d'una setmana el govern municipal va aprovar la celebració de la consulta. Segons l'alcalde, Narcís Saurina, es pretén tenir lligat el tema per si a principi de l'any vinent quan es taquin els números es veu que és la única possibilitat per afrontar la greu situació financera que els ha portat a un deute que el 2017 s'estima que serà de 3,5 milions d'euros.

L'actual govern atribueix la situació financera a la gestio d'anteriors governs de Lluís Lloret (CiU). Un informe econòmic financer encarregat quan van entrar al govern ha servit per la situació real d'endeutament. La venda de l'Ajuntament es considera que pot resoldre part de la situació. Es vendria per una xifra que rondaria els 1,6 milions d'euros.