La tortuga llaüt d´uns tres-cents quilos trobada morta a la platja de Can Comes el 4 d´octubr que va ser sotmesa un estudi per intentar conèixer la causa de la mort i se l´ha deixat al medi perquè perquè s´integri al cicle vital. L'animal es va descomponent i ha aparegut fa uns dies sense la closca. Des del Centre de Fauna dels Aiguamolls desconeixen si s´ha retirat o ha caigut.

L´exemplar de tortuga llaüt (Dermochelys coriacia) va arribar morta a la platja dins la Reserva Integral de les Llaunes del Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà. A Catalunya només se n´han trobat, amb aquest exemplar, cinc, dues d'elles vives -a l'Ebre i les Medes-. La de Castelló era una femella subadulta i media 1,90 metres.

Des del Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls han explicat que se li van prendre mostres per si algun dia es volgués fer un estudi genètic. La resta de la tasca la va portar a terme el servei de Fauna (DDAA) de la Generalitat que va fer-li una observació. Té danys que podrien haver estat causats per una embarcació però no se sap si això li va causar la mort. La necròpsia no ha estat possible, a causa del seu mal estat.

En aquests casos, segons han confirmat des de Territori, l´animal es deixa a l´hàbitat on va ser trobat perquè s´integri al cicle vital i perquè serveixi a la resta de fauna. L´alcalde de Castelló, Salvi Güell, havia mostrat la voluntat, una vegada hagués acabat el procés de descomposició, en un parell d´anys, de recuperar la closca i l´esquelet per exposar-lo. La curiositat ha fet que hagi estat buscada per diverses persones.

La setmana passada la van veure sense la closca que en aquesta espècie és força cartalaginosa. Des del Parc Natural desconeixen si l´ha retirat algú.