Haixix submergit en el gasoil. Així és com transportaven la droga dos traficants que la Policia Nacional va enxampar en un control contra la delinqüència organitzada itinerant de la Jonquera.

Els agents de la Policia Nacional van detenir els ocupants d´un turisme: dos joves de nacionalitat espanyola que van ingressar a presó provisional després de declarar davant del jutge de Figueres. Tant el conductor com el passatger del vehicle van ser detinguts com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública.

Els fets es remunten al 4 d´octubre quan els agents estaven ­duent a terme els corresponents controls habituals per a la lluita contra la delinqüència organitzada itinerant a la carretera N-II, direcció França, a la Jonquera.

Mentre escorcollaven el vehicle, van localitzar a la porta del conductor una peça que habitualment se situa dins del dipòsit de combustible per indicar el nivell que queda. Com que van trobar-ho sospitós i en saber que podria tractar-se d´un dels mètodes que utilitzen els grups organitzats dedicats al narcotràfic per al transport de substàncies estupefaents van procedir a l´escorcoll.

En 40 paquets de plàstic

Un cop van poder tenir accés a l´interior del dipòsit, els agents de la Unitat d´Estrangeria i Documentació de la Jonquera van extreure fins a 40 paquets embolicats hermèticament amb plàstic que havien estat ocultats a l´interior, submergits en el gasoil, i que contenien un total de 22,2 quilos d´haixix.

Així mateix, als ocupants els van confiscar més de 900 euros en bitllets.

Tant el conductor com el passatger del vehicle van ser detinguts i posats a disposició del jutge, que va decretar el seu ingrés a la presó provisional a l´espera de judici.