L'empresa plurimunicipal de Figueres Fisersa incorporarà el Consell Comarcal amb l'objectiu de resoldre els problemes amb nitrats i de sequera que tenen diversos municipis.

L'adhesió s'abordarà dijous en un ple extraordinari on també es tractarà l'aprovació de l'expedient per fer el concurs pel nou pavelló i la instal·lació d'una carpa a Vilatenim per permetre que el Centre Recreatiu -que va perdre el seu edifici amb les obres de desdoblament de la C-260-pugui continuar amb les seves activitats.

El Govern municipal portarà a aprovació el dictamen que busca convertir la societat privada municipal Figueres de Serveis SA en una societat privada plurimunicipal el capital social de la qual participaran «únicament l'Ajuntament de Figueres, l'Ajuntament de Vilafant -que va entrar a formar-ne part al 2013- i el Consell Comarcal».

La incorporació s'emmarca en la voluntat de la capital altempordanesa de dotar de cada vegada més força aquesta empresa, just en el moment en què haurà d'absorbir part del personal de l'empresa mixta Ecoserveis, que es dissoldrà en els propers mesos.

De fet, el primer tràmit es va fer aquest estiu quan el Consell va aprovar el model de conveni amb els ajuntaments per a la sol·licitud de la subvenció a l'ACA i execució de les obres per amb l'objectiu de connectar set poblacionsa través de Fisersa. L'actuació per a la construcció de la canonada en alta fins a cada municipi estava estimada en prop d'un milió d'euros.

La decisió té els seus orígens en la signatura d'una declaració d'intencions el novembre de l'any passat.