Els fets delictius han baixat un 9,5% a l'Escala en el darrer any, passant de 730 a 661, però s'ha produït un increment lleuger de robatoris en habitatges que són segones residències.

Són dues de les dades destacades que es van aportar durant la Junta Local de Seguretat celebrada dimecres. També es va mostrar la preocupació per l'increment de persones denunciades per conduir sense carnet, de 9 a 16 denúncies.

El director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, va especificar respecte als robatoris a habitatges que són segones residències, que «s'hi està treballant intensament» però va afegir que «si ho mirem des de la perspectiva dels darrers cinc anys les xifres estan dins la mitjana normal».

Els fets delictius en general han estat en el darrer any de 914, cosa que suposarà una reducció del 27% si es tenen en compte els darrers cinc anys, i no s'ha produït cap delicte amb violència o intimidació en el darrer any.

El que sí va dir que els preocupava van ser les denúncies per anar sense carnet que s'han gairebé doblat o fent ús del telèfon mòbil. En aquest darrer cas han passat de 64 a 73. Pel que fa als accidents de trànsit se n'han produït 113 dins el terme i la meitat aproximadament per distraccions.